Hund och katt tillsammans?

Hund Och Katt Tillsammans

Hund och katt tillsammans?

Den stora frågan, när man alltså vill ha hund och katt tillsammans, är ju hur man ska få dem att samsas; hur det ska fungera så friktionsfritt som möjligt. Jag hoppas att den här artikeln ska hjälpa dig med ett liv tillsammans med både hundar och katter.

Många djurägare har förr eller senare både katt och hund. Det är ju också två djurarter som uppvisar både likheter och olikheter, vilket gör att det är väldigt spännande att bo under samma tak som katter och hundar som lever tillsammans. När djuren väl kommit underfund med hur de ska handskas med varandra, har de oftast oerhört stor glädje av varandras sällskap. Så även om det kan finnas nackdelar, är det övervägande en givande tillvaro med katt och hund i huset!

Vi kan dela upp denna typ av djurägarskap i två huvuddelar:

1. Man skaffar katten först. Efter ett tag kryper längtan efter en annan typ av djurrelation närmare och man skaffar en hund.

2. Man skaffar hunden först. Efter ett tag känner man att man vill ha fler djur i huset, men inte en hund till och man skaffar då en katt.

Några underavdelningar infinner sig:

1a. Vuxen katt först – därefter valp.
1b. Vuxen katt först – därefter vuxen hund.
1c. Kattunge först – därefter valp.
1d. Kattunge först – därefter vuxen hund.

2a. Vuxen hund först – därefter kattunge.
2b. Vuxen hund först – därefter vuxen katt.
2c. Valp först – därefter kattunge.
2d. Valp först – därefter vuxen katt.

Eftersom det finns olika svårighetsgrader i dessa åtta olika konstellationer, ska jag rangordna dem utifrån den enklaste först. Jag kommenterar också varje konstellation.

(Resten av artikeln kan bara läsas av dig som är GRATIS medlem på Hundskola.NU!)


lock

Bara för medlemmar

Bli medlem GRATIS på Hundskola.NU!

Redan medlem? Logga in nedan

Email
Password
 
Remember me (for 2 weeks)

Forgot Password